Wie zijn wij?

De kerken van de gemeente Hardenberg zijn verenigd in het Diaconaal Platform Hardenberg. Zij hebben op verzoek van de gemeente Hardenberg nagedacht over hoe de kerken van Hardenberg een bijdrage kunnen leveren m.b.t. de vluchtelingen die vanaf 24 oktober 2016 zijn gearriveerd in het AZC Heemserpoort (Periode van vijf jaar). Daarvoor is een speciale werkgroep van het Diaconaal Platform opgericht die hier handen en voeten aan mag geven. Zij hanteren als naam: werkgroep Diaconaal Platform.

Werkgroep Diaconaal Platform

De werkgroep Diaconaal Platform organiseert o.a.

  1. Het “fietsenproject” om de mobiliteit van de vluchteling te versterken.
  2. Kleine ondersteunende acties en activiteiten voor het AZC.
  3. Daarnaast is onze werkgroep Diaconaal Platform initiator van het “Buddy Project Hardenberg”.

Het Buddy Project Hardenberg staat onder leiding van 3 coördinatoren.


 v.l.n.r.: Ayold Buit, Aly Rensink en Jan van de Giessen. (foto Studuo 28)

Voor de organisatie van het Buddy Project Hardenberg zijn er drie coördinatoren aangesteld. Zij kunnen elkaar vervangen bij ziekte en zorgen samen voor de continuïteit in het project. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het gehele project.

Het Buddy Project Hardenberg is sinds 6 maart 2019 een stichting. De stichting Buddy Project Hardenberg is opgericht vanuit het advies van het bestuur van het Diaconale Platform om de financiën netjes te regelen en de mogelijkheid om giften te kunnen ontvangen.