Hoe word ik een buddy?

Twee keer per jaar starten we een nieuw project waarbij vluchtelingen, asielzoekers, statushouders en vrijwilligers aan elkaar worden gekoppeld. Het project duurt 4 maanden. Het Buddy Project heeft drie vaste coördinatoren die ondersteunen waar nodig is. Je staat er dus niet alleen voor.

De voorbereiding van de Nederlandse buddy’s bestaat uit een persoonlijk gesprek en een instructiebijeenkomst. Vervolgens ontmoeten jij en je buddy elkaar voor het eerst op een feestelijke matchingsavond. Daarna gaan jullie samen op pad. We vragen je om in ieder geval 1 keer per week af te spreken met je buddy.

Intervisie: niet verplicht, wel gewenst.

Eén keer in de vier weken komt jouw buddygroep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Deze intervisie bijeenkomsten worden begeleid door de coördinatoren van het Buddy Project Hardenberg, ook externe professionals kunnen daarbij aanschuiven voor gewenste ondersteuning. Hiernaast organiseren we minimaal drie gezamenlijke activiteiten waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen en andere buddy’s ontmoet. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien.

Nederlandse buddy’s geven aan waarom je mee zou kunnen doen.