Actueel

De meeste nieuwsberichten kun je via de homepagina bekijken (staat onderaan de pagina) of via de nieuwsbrieven.

29 oktober 2021 Cultuuravond

23 januari 2020

Van het OranjeFonds ontvingen we € 1500 als bijdrage voor ons project. Dit nav onze nominatie voor een Appeltje van Oranje.

7 november 2019

Hopelijk leidt het tot een landelijke onderscheiding.

10 oktober 2019

Meest Verbindende Campagne 2019!

4 september 2019

HELP Stichting Buddy Project Hardenberg

Wij hebben we uw hulp hard nodig. Nog nooit was het zo gemakkelijk om bij te dragen aan het werk van Stichting Buddy Project Hardenberg. Met een paar drukken op de knop van uw computer maakt u het verschil voor ons. Hoe?

Stichting Buddy Project Hardenberg doet mee aan de Rabobank Clubactie van 27 september tot en met 11 oktober 2019. De Rabobank verdeelt dit najaar € 130.000 onder stichtingen en verenigingen. Hoe meer stemmen op ons worden uitgebracht hoe meer bewoners van het AZC en statushouders wij kunnen helpen met integratie in onze samenleving. Omgerekend is elke stem ongeveer € 10 waard. Met 400 stemmen hebben wij alweer de financiën op orde voor een nieuw project van 4 maanden.

Alleen de leden van de Rabobank kunnen een stem uitbrengen. Iedereen die lid is krijgt een mail met een stemcode en een stemkaart thuisgestuurd op het moment dat de stemperiode begint. Dat is 27 september. Hiermee kun jij je stem uitbrengen. Ga naar deze website: https://www.rabo-clubsupport.nl/  


Vul aan de rechterzijde deze unieke code in en klik op aanmelden. Zoek dan Stichting Buddy Project Hardenberg op en breng je stem op ons uit. HELP JIJ MEE?

In de actieperiode tonen we iedere dag een nieuwe video met een motivatie van een buddy om juist op Stichting Buddy Project Hardenberg te stemmen. Deze video kun je zien op onze facebookpagina en Instagrampagina: Buddy Project Hardenberg. Eén video plaatsen we op onze website ter illustratie.


Namens de coördinatoren Aly Rensink, Jan van de Giessen en Ayold Buit willen we u hartelijk bedanken voor uw medewerking.

14-07-2019

Graag feliciteren wij Farid❤️Farisa met hun kerkelijk huwelijk. Twee jaar geleden zijn ze in Iran getrouwd voor de wet, maar een kerkelijk huwelijk was daar niet mogelijk. Vandaag hebben ze dit in VRIJHEID kunnen beleven. Prachtig om in de Babtistengemeente Hardenberg met o.a. veel buddy’s, getuige te mogen zijn van dit huwelijk. Een prachtige kerkdienst, koffie met een bruidstaart en heerlijk samen eten zorgden voor een ongelooflijk mooi feest!

25-06-2019

Het 4de Buddy Project Hardenberg is afgesloten met een heerlijke maaltijd. De buddy’s hadden op de warmste dag van het jaar (37 graden) een recept gemaakt van het land van herkomst van de buddy. De ruim 110 buddy’s lieten zich alles goed smaken.

22-06-2019

Buddy’s doen hele gewone dingen zoals het bezoeken van o.a. lokale georganiseerde activiteiten als de Classic TT in Anerveen.

12-06-2019

Vandaag start de Hardenbergse Avondvierdaagse. Met een grote groep van bewoners van het AZC en hun Nederlandse buddy’s helpen we hen met integreren in onze lokale samenleving. Dus… loop met ons mee met de Avondvierdaagse! De Avondvierdaagse is een mooi voorbeeld van integratie in Hardenberg.

22-04-2019

Vriendinnen voor het leven.

Het is 1 maart, de avond dat we gekoppeld worden aan onze buddy. Met gezonde spanning, zit ik te wachten, tezamen met alle Nederlanderse buddy’s.
Dan arriveren de AZC’ ers. Ze nemen plaats, ze kijken rond.
Plotseling wordt mijn blik getrokken, naar een jonge vrouw. Ik kijk naar haar, ze kijkt naar mij. We glimlachen naar elkaar. En weer kijk ik rond, maar toch eindigt mijn blik weer bij haar. Ik word warm van binnen, stiekem hoop ik, dat dat mijn buddy wordt.
Het is zover, de koppeling begint.We lopen tezamen, Nederlanders en AZC’ ers naar een andere zaal.
De eerste namen worden gekoppeld. Plotseling hoor ik mijn naam…o jee  denk ik, dat ben ik… Ik loop naar voren…er wordt nog een naam geroepen. En dan komt ze naar voren, mijn buddy.
En ik denk, YES, dat is ze. Dat is dezelfde vrouw, waar mijn blik steeds naar toe getrokken was. De vrouw van wie ik stil hoopte  dat zij het mocht zijn!!
En nu 6 weken verder, zijn we dikke maatjes geworden. Vriendinnen voor het leven.

26-03-2019

We hebben een prachtige cultuuravond georganiseerd waarbij bewoners van het AZC, statushouders en de Nederlandse buddy’s zorgden voor de inhoud van deze avond.

06-03-2019

Hardenberg – Bij Notariskantoor Bentum Nijboer in Hardenberg zijn woensdagmiddag 6 maart de statuten ondertekend om officieel bekend te maken dat het Buddy Project Hardenberg de komende jaren verder gaat als Stichting Buddy Project Hardenberg.

01-03-2019

Het 4de Buddy Project Hardenberg is begonnen met een gezellige startavond in de Levensbron te Hardenberg. Ruim 130 mensen waren deze avond getuige van de koppelingen die gemaakt zijn.

20-2-2019

Het aftellen naar de startavond van het 4de Buddy Project Hardenberg is begonnen. #wehebbenerzinin!
Maar liefst 48 Nederlandse buddy’s uit Hardenberg, Mariënberg, Collendoorn, Bruchterveld, Gramsbergen, Bergentheim en Ommen zullen de buddyzoekenden welkom heten. Onder de Nederlandse buddy’s bevinden zich ook twee ‘nieuwe’ Hardenbergers! Hoe gaaf!!! De 70 buddyzoekenden komen uit de landen: Iran, Jemen, Libië, Armenië, Syrië, Nigeria, Guinea, Soedan, Turkije, Eritrea, Azerbeidsjan, China en Nicaragua.

Een deel van de 64 bewoners van het AZC die participeren.

13-2-2019

Het 4de Buddy Project Hardenberg barst uit haar voegen. Om tegemoet te komen aan de grote vraag doen er nu 122 mensen in totaal mee aan ons project. Een record. We hopen op mooi weer want veel activiteiten zullen in de buitenlucht plaatsvinden. Zo hopen we ook zichtbaar te zijn voor anderen. Het eerste project bestond uit 25 mensen, het tweede project kende 50 deelnemers, het 3de project 72 en nu 122 deelnemers.

Een deel van de Nederlandse buddy’s van het 4de Buddy Project Hardenberg.